Materialen

Er zijn diverse soorten materialen waar wij de stoelen mee matten/repareren. Deze is per stoel verschillend.

Wilt u graag een afspraak maken? of meer weten ga dan naar contact.

 

Biezenstoel

De bekende biezen zijn de zoet water of de zout water bies.  De zoute water biezen zijn geler van kleur en daardoor vaak beter geschikt voor de oude stoelen. De biezen matten worden in gelijke dikte en strak aangedraaid.

Door deze techniek van vlechten zijn de stoelen erg stevig en gaat deze wel minimaal 15 jaar mee.

Rietenstoel

Hoewel veel mensen het webbing noemen of Gaatjes mat. Wordt het oorspronkelijk van bamboe gemaakt. Deze worden in verschillende breedte van de bamboe afgeschaaft. De webbing mat wordt geweven in 6 stappen. Waardoor de gaatjes ontstaan. Deze wordt vervolgens afgepend door rondom hem extra vast te zetten.

Rotanstoel

De rotan stoel wordt van rotan gemaakt. Dit is een natuurlijk product . (Geen plastic dus ) Deze wordt om en om geweven.

PEPER COORT MAT

Dit is een deense product. Het is erg stevig en wordt het zelfde manier geweven als de rotan stoel.

VERVEN VAN NATUUR PRODUCT

Doordat het regelmatig voorkomt dat alleen de zitting of alleen de rugleuning opnieuw wordt gemat. Is er in de loop van de jaren een natuurlijke verf ontstaan. Deze wordt gebruikt om de kleuren op elkaar af te stemmen van de oude mat naar de nieuwe mat. Dit is een langdurig procent dat enkele dagen in beslag kan nemen.

De verf is uiteraard op waterbasis en wordt ontzettend opgezogen door bematten stoel. Waardoor er soms wel meer als 6 lagen over elkaar heen moeten. Uiteraard moet tussen de behandelingen de mat drogen.

LET OP: Nooit gewone verf gebruiken. Deze zal de natuurlijke rieten/biezen laten stikken waardoor deze in de korste keren stuk is. Uiteraard vervalt bij ons de garantie. Wilt u graag meer informatie ? Neem dan contact met ons op.

Start typing and press Enter to search